Duitsland 1989. Drama van Nico Hofmann. Met o.a. Günther Maria Halmer, Renan Demirkan, Ulrich Matschoss, Manfred Andrae en Jürgen Arndt.

VPRO Cinema

Na de ontdekking van een onbekend, zich snel verspreidend virus bij het slachtoffer van een ongeluk zit men met de handen in het haar. Er is nog geen serum tegen en het ziet er naar uit dat het virus om zich heen grijpt met de snelheid van een griepepidemie. De patiënt, die niet doodziek is, moet geïsoleerd worden in afwachting van een probaat bestrijdingsmiddel. Omdat het hier om een quarantaine voor onbepaalde tijd gaat, heeft men de beslissing van de rechter nodig, want het is net zoiets als gevangenisstraf. De verdedigster van de patiënt is de vriendin van de rechter, die zich kort daarop in een moeilijk parket bevindt, want hij moet ook over haar vrijheidsbeperking oordelen. Redelijke tv-film zonder al te veel snelle actie met het thema 'dilemma en beslissing'. Het scenario zit behoorlijk in elkaar en is van de hand van Fred Breinersdorfer. Het camerawerk is van Johannes Hollmann.

credits

Regie:
Nico Hofmann
Cast:
Günther Maria Halmer, Renan Demirkan, Ulrich Matschoss, Manfred Andrae, Jürgen Arndt, Jürgen Schmidt, Herbert Stass, Ben Becker, Martin Umbach
Camera:
Johannes Hollmann
Muziek:
Nicolas Economou
Jaar:
1989
Genres:
Drama, Sciencefiction
Trefwoorden:
Rampenfilm, SF-Film
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen