Die Fremde in meiner Brust

1998, Dominique Othenin-Girard, 94 minuten

Duitsland 1998. Drama van Dominique Othenin-Girard. Met o.a. Gottfried John, Eleonore Weisgerber, Bojana Golenac, Karin Düwel en Henri Arnold.

VPRO Cinema

Sarah Ludwig (Golenac) die negentien is, heeft heel hard een harttransplantatie nodig. Haar kans komt als de muzikale, knappe Alice Keller (Schimanski) door een verkeersongeval om het leven komt. Als Sarah de operatie te boven is, ontvangt zij een kennisgeving van een gedenkdienst voor Alice. Sarah gaat er heen en ontmoet de ouders van Alice, Richard (John) en Beate (Weisgerber) en ook haar muziekleraar Dominik Flemming (Arnold). Ze komt er bij stukjes en beetjes achter dat het verkeersongeluk in Sauerland, een doelbewuste zelfdoding was van een doodongelukkige, depressieve Alice. Sarah heeft er moeite mee om vrolijk te blijven, maar moet toch verder leven. Rosamond Orde- Powlett was verantwoordelijk voor het sentimentele scenario van deze schrijnende zeper vol onwaarschijnlijkheden. John heeft als fetisj-acteur van Rainer Werner Fassbinder mooiere en dankbaardere rollen gehad. Het camerawerk van Sven Kirsten is veel te goed voor dergelijke onzinfilm.

credits

Regie:
Dominique Othenin-Girard
Cast:
Gottfried John, Eleonore Weisgerber, Bojana Golenac, Karin Düwel, Henri Arnold, Stefanie Schimanski, Manfred Andrae, Evelyn Meyka
Jaar:
1998
Alt. titels:
Fremde in meiner Brust, Die
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Soap opera
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Die Fremde in meiner Brust (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer