Mute Witness

1994, Anthony Waller, 100 minuten

Duitsland/Verenigde Staten/Rusland/Verenigd Koninkrijk 1994. Horror van Anthony Waller. Met o.a. Mary Sudina, Fay Ripley, Evan Richards, Oleg Jankowskij en Igor Volkow.

VPRO Cinema

Een Amerikaanse filmploeg is naar Rusland getrokken, waar ze in een aftandse studio in Moskou een low-budget thriller draaien. De doofstomme Billy (Sudina) zorgt voor de griezelige make-up. Op een avond wordt ze per ongeluk opgesloten in de studio. Tot haar ontsteltenis ontdekt ze dat haar collega's aan nog een andere film bezig zijn, een z.g. snuff-movie. Zo wordt ze getuige van een echte moord. Zonder te pretenderen vernieuwend te zijn, is het Waller gelukt een visueel verbluffende film te maken, die tegelijkertijd heel vindingrijk is. Een internationale coproductie, die begint als horror-film en vervolgens geleidelijk aan overgaat in een adembenemende thriller en eindigt als gangsterfilm. Een veelbelovend debuut, waarvoor Waller zelf het scenario schreef. Het camerawerk is van Egon Werdin. Als 'special mystery guest' zien we Alec Guinness. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Anthony Waller
Cast:
Mary Sudina, Fay Ripley, Evan Richards, Oleg Jankowskij, Igor Volkow, Sergei Karlenkov, Alex Pureew, Alec Guinness, Oleg Jankowski, Marina Zudina
Scenario:
Anthony Waller
Productie:
Anthony Waller, Norbert Soentgen, Alexander Buchman
Camera:
Egon Werdin
Muziek:
Wilbert Hirsch
Montage:
Peter R. Adam
Jaar:
1994
Alt. titels:
Stumme zeugin
Genres:
Horror, Thriller
Landen:
Duitsland, Verenigde Staten, Rusland, Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Mute Witness (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer