Verenigde Staten 1996. Drama van Glenn Jordan. Met o.a. Alan Alda, Anne Archer, Lolita Davidovich, Julie Kavner en Joyce Van Patten.

VPRO Cinema

Neil Simon baseerde het scenario voor deze tv-film op zijn eigen toneelstuk. Het is een somber, claustrofobisch en knorrig verhaal, dat nogal verschilt van zijn gebruikelijke humoristische, satirische stijl. In het begin maken we kennis met Maggie (Archer), een eerzuchtige vrouw, die in een grote onderneming haar carri[KA2]ere najaagt. Ze besluit dat ze na acht jaar huwelijk wil scheiden van Jake (Alda) omdat zij elkaar niets meer te vertellen hebben en ieders bezetenheid met het werk hen uit elkaar gedreven heeft. Nu Jake alleen is, gaat hij zich te buiten in lange gesprekken met zijn practisch ingestelde zus Molly (Williams) en houdt hij ellenlange monologen tegen zijn eerste vrouw Julie (Sorvino), die al tien jaar dood is. Deze gesprekken vinden grotendeels in zijn hoofd plaats. Jake, die schrijver is, analyseert zichzelf met de hulp van de vrouwen uit zijn heden en verleden, zowel levend als overleden, en hij stevent regelrecht op een zenuwinstorting af. De finale met een happy-end, waarin Jake en Maggie weer tot elkaar komen, is ongeloofwaardig. Ondanks enkele kwinkslagen is de film zeer sentimenteel en statisch. De spelprestaties zijn wisselvallig. Regisseur Jordan heeft verschrikkelijk zijn best gedaan om het moeizame plot tot leven te wekken, maar zijn handen waren gebonden. Het camerawerk van James Glennon is alleszins aanvaardbaar.

credits

Regie:
Glenn Jordan
Cast:
Alan Alda, Anne Archer, Lolita Davidovich, Julie Kavner, Joyce Van Patten, Mira Sorvino, Kimberly Williams-Paisley, Ashley Peldon
Jaar:
1996
Alt. titels:
Jake's Women, Jake's women
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Neil Simon's Jake's Women (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken