Der Coup

1998, Susanne Zanke, 90 minuten

Duitsland 1998. Komedie van Susanne Zanke. Met o.a. Heinz Schubert, Gisela Uhlen, Eva Haßmann, Juraj Kukurka en Ellen Umlauf.

VPRO Cinema

Voormalige rechter Anton Beck (Schubert) komt in een chique verzorgingstehuis oog in oog te staan met de (in zijn ogen) nog altijd zeer charmante oplichtster Florence de la Rochefoucauld (Uhlen), die hij twintig jaar ervoor veroordeelde tot een gedwongen verblijf achter de tralies. Ondanks hun wederzijdse animositeit besluiten ze de handen ineen te slaan als er iemand in het tehuis vermoord wordt, waarvan binnen de kortste keren het lijk verdwenen is. Ook bij een tweede moord meent de politie dat ex-rechter Beck spoken ziet, terwijl Beck er vast van overtuigd is dat aannemer Calapresi (Kukura) de boosdoener is. Het lichtelijk vermakelijke scenario van Thomas Kirdorf is redelijk voorspelbaar en heeft nogal wat compromissen gesloten, maar de rollen doen het niet slecht in deze film over misverstanden en persoonsverwisselingen onder de regie van Zanke, die laat zien dat de oudjes nog best kunnen meekomen. Het camerawerk is van Werner Hoffmann. Behoorlijk tamme en totaal ongevaarlijke verstrooiing voor het kleine scherm.

credits

Regie:
Susanne Zanke
Cast:
Heinz Schubert, Gisela Uhlen, Eva Haßmann, Juraj Kukurka, Ellen Umlauf, Dirk Dautzenberg, Karl Walter Diess, Friedrich-Karl Praetorius, Roland Jaeger, Dieter Kirchlechner
Camera:
Werner Hoffmann
Jaar:
1998
Alt. titels:
Coup, Der
Genres:
Komedie, Mysterie
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Der Coup (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer