El censor

1995, Eduardo Calcagno, 106 minuten

Argentinië 1995. Fantasy van Eduardo Calcagno. Met o.a. Ulises Dumont, Lorenzo Quinteros, Patricio Contreras, Rubén Szuchmacher en Alberto Segado.

VPRO Cinema

Tijdens het Argentijnse generaalsregime is Ra[KA1]ul Veirave (Dumont) censor bij de film. Hij doet zijn werk uit overtuiging, want hij gelooft heilig in de zaak van de regering. Drie onverkwikkelijke situaties brengen verandering in zijn comfortabele positie: hem wordt gevraagd van zijn verbindingen gebruik te maken om uit te vinden wat er met de zoon van een vriend is gebeurd, die spoorloos is; hij moet drastisch snijden in een film, terwijl hij van de regisseur, weliswaar niet openlijk, een groot bewonderaar is, en zijn eigen zoon walgt van hem en is vertrokken naar zijn moeder, die in Mexico woont. Temidden van deze gewetensconflicten wordt hij naar de toekomst getransponeerd. Hij ontdekt dat de Nieuwe Orde alles heeft afgeschaft, waarvoor hij als moraalridder een kruisvaart had ondernomen en dat de veelbelovende actrice, waarvan hij een leuke hoeveelheid materiaal had verzameld, haar talent verkwanseld heeft als koningin van de porno. Ra[KA1]ul stelt nu alles in het werk om te voorkomen dat de toekomst uitkomt. Weliswaar een interessante film, maar het thema is langzamerhand toch wel achterhaald en Argentini[KA3]e levert een taai gevecht om een normaal (Zuid-Amerikaans) land te worden. Het scenario is van Alan Pauls, Jorge Goldenberg naar een idee van regisseur Calcagno. Het camerawerk was in handen van José María Hermo.

credits

Regie:
Eduardo Calcagno
Cast:
Ulises Dumont, Lorenzo Quinteros, Patricio Contreras, Rubén Szuchmacher, Alberto Segado, Boy Olmi, Mauricio Dayub, Kika Child
Scenario:
Alan Pauls
Muziek:
Luis María Serra
Schrijver:
Eduardo Calcagno
Jaar:
1995
Alt. titels:
Censor, El, Der Zensor
Genres:
Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy, Satire
Landen:
Argentinië


op televisie
0 uitzendingen

El censor (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer