Wettlauf mit dem Tod - Das Geiseldrama von Gladbeck

1998, Geronimo Beckers, 95 minuten

Duitsland 1998. Drama van Geronimo Beckers. Met o.a. Gernot Schmidt, Cornelius Schwalm, Dagmar Sachse, René Heinersdorff en Ulrike Benkelmann.

VPRO Cinema

Op 16 augustus 1988 werd de Duitse politie geconfronteerd met een gijzelingszaak na een bankoverval, waartegen ze niet was opgewassen. Pas na een afschuwelijke schietpartij, ruim twee dagen later lukte het aan het SEK (Sonder Einsatz Kommando) om de twee bankovervallers en een vrouwelijke medeplichtige, Marion L[KA3]oblich (Sachse) te grijpen. Er was toen al een bloedig spoor getrokken door het Ruhrgebied, Noord-Duitsland (Bremen) en Nederland. Het eindigde in de buurt van Bonn, bij Siegen. Ondertussen was de vijftien-jarige Emanuele Di Giorgi (Vo[KL29]) tijdens een achtervolging door de politie door gangster Dieter Degowski (Schmidt) lafhartig doodgeschoten en in de finale vermoordde misdadiger Hans-J[KA3]urgen R[KA3]osner (Schwalm) een der gegijzelden, Silke Bischoff (Huhmann). De film is voor veertig procent gebaseerd op film- en journaalopnames en radioverbindingen van de politie; voor het overige werd hij gereconstrueerd uit getuigenverklaringen en interviews met voornoemde Marion Löblich en de gegijzelde bankemployé, Reinhold Alles, die in de film gespeeld wordt door Heinersdorff. Netjes in elkaar gestoken. Een film, die je bekijkt als het onderwerp je interesseert en je je niet afvraagt of Marion Löblich voor haar medewerking door omroep RTL TELEVISION werd gehonoreerd.

credits

Regie:
Geronimo Beckers
Cast:
Gernot Schmidt, Cornelius Schwalm, Dagmar Sachse, René Heinersdorff, Ulrike Benkelmann, Daniela Lebang, Heike Huhmann, Dajana van den Broek, Simon Voß
Jaar:
1998
Alt. titels:
Geiseldrama von Gladbeck, Das
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Docudrama
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer