Frankrijk 1998. Drama van Miguel Courtois. Met o.a. Julie Debazac, Jean-François Garreaud, Dominique Guillo, Emannuelle Escourrou en Alain Beigel.

VPRO Cinema

Fabienne (Debazac) werkt achter de kassa van een supermarkt. Ze is gescheiden en heeft een baby. Dankzij wat geld dat zij van haar vader erfde, kan zij een kleine flat kopen, die in een somber gebouw aan het einde van een lange gang gelegen is. Ze is er heel gelukkig mee, want nu kan zij eindelijk zichzelf zijn. Haar enige buurman is Perrin (Garreaud); een onverzorgde, eenzame man van midden in de veertig - niet direct een uitnodigende en innemende figuur. Hij blijkt echter aardig en behulpzaam; maar dan wordt hij opdringerig en plakkerig. Wat Fabienne ook probeert, ze komt bijna niet van hem af en hij begint haar lastig te vallen. Haar zo pas geordende leventje dreigt een hel te worden. Moet Fabienne verhuizen vanwege Perrin voordat de zaak escaleert? Een alarmistische film die de omgang van buren met elkaar tot onderwerp heeft en laat zien dat dit heel snel uit de hand kan lopen - in werkelijkheid gebeurt dat soms ook: mensen gaan elkaar met bijlen te lijf en bejaarde burgers komen voor de rechter na ergernissen over geringe zaken. Het vrij sterke scenario voor deze prent is van Riccardo Cascal, de regie van de 38-jarige Courtois (die bekendheid verwierf door LEILA, NÉE EN FRANCE) hoort bij het product en de spelprestaties zijn navenant. De fotografie was in handen van Dominique Bouilleret.

credits

Regie:
Miguel Courtois
Cast:
Julie Debazac, Jean-François Garreaud, Dominique Guillo, Emannuelle Escourrou, Alain Beigel, Laurent Vivier, Bruno Slagmulder, Marie Matheron, Roger Mirmont, Natacha Régnier
Productie:
Gilles de Maistre, Jérôme Cornuau, Miguel Courtois
Camera:
Dominique Bouilleret
Muziek:
Roland Romanelli
Jaar:
1998
Alt. titels:
Spirale, La
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La spirale (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken