Duitsland 1997. Romantiek van Olaf Kreinsen. Met o.a. Ellen ten Damme, Markus Knüfken, Markus Majowski, Josef Ostendorf en Hans Piesbergen.

VPRO Cinema

Tijdens de bruiloft van haar vriendin Cordula (Draeger) valt Lisa (Ten Damme) letterlijk in de armen van Tom (Kn[KA3]ufken), een succesvolle reclameman. Het is liefde op het eerste gezicht. Tom deelt een vrijgezellenflat samen met zijn vriend Jerry (Majowski). Als Tom Lisa ten huwelijk vraagt, is ze in de zevende hemel. Al vlug echter moet ze vaststellen dat Tom eigenlijk al met zijn werk getrouwd is en ze begint zich af te vragen of hij wel de ware voor haar is. Dan vraagt hij haar om mee te doen aan de publiciteitsstunt 'Het paar van het jaar' en dit leidt tot een fikse ruzie. Jerry, die meer voor Lisa voelt dan alleen maar vriendschap, tracht de rimpels glad te strijken. Charmant gespeelde, maar ondanks enkele zwoele erotische scènes een erg gedateerde romantische komedie die aanvankelijk wel boeit, maar die uiteindelijk toch op de zenuwen gaat werken door het enerverende ritme. De afloop is natuurlijk reeds vanaf het begin voorspelbaar. Regisseur Kreinsen schreef tevens het scenario. Voor de fotografie zorgde Klaus Merkel. Stereo. Formaat 16:9.

credits

Regie:
Olaf Kreinsen
Cast:
Ellen ten Damme, Markus Knüfken, Markus Majowski, Josef Ostendorf, Hans Piesbergen, Nicolas Rosat, Gesche Reimers, Tina Eschmann, Kay Degenhardt, Kerstin Draeger, Martin Höner
Productie:
Kirsten Ellerbrake, Hartmut Damberge, Heiner Stegelmann
Muziek:
Jens Fischer, Wildflowers, Ellen ten Damme
Jaar:
1997
Alt. titels:
Paar des Jahres, Das
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantische komedie
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Das Paar des Jahres (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken