Duitsland 1998. Romantiek van Tomi Streiff. Met o.a. Isabella Parkinson, Oliver Reinhard, Hannah, Julia Palmer-Stoll en Roland Kieber.

VPRO Cinema

Flora (Parkinson) uit R[KA3]ugen, een groot eiland voor de Duitse Oostzeekust, heeft een baantje als bibliothekaresse gevonden, 1.000 km zuidelijker in het Schwarzwald. Ze neemt de trein, maar onderweg pikt een aalgladde dief (Kieber) haar portemonnaie met het treinbiljet. Ze wordt zonder geldig plaatsbewijs subiet de trein uitgezet. Er zit voor Flora niets anders op dan te liften naar het Zuiden. Ze kan meerijden met de potige loodgieter Tim (Reinhard), die met een bestelwagen op weg is naar huis. Tim en Flora mogen elkaar, maar er zijn een aantal complicaties. Tim staat op het punt te trouwen en in het busje vervoert hij het huwelijksgeschenk van zijn tante, een koe, die Hannah heet. Onderweg, als ze even gestopt zijn, smeert Hannah hem. De doldrieste reis begint dan pas goed. Het regiedebuut van Zwitser Streiff had hij als Indie in de V.S. willen draaien, maar de in New York woonachtige regissseur kon de financie[KA3]en van het filmproject [KL]Good Cows are Hard to Find[KLE] niet bijeen krijgen in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Na bijna vijf jaar leuren wilde omroep SWR in het kader van hun serie speelfilms [KL]Deb[KA3]ut im Dritten[KLE] wel het risico nemen. Het scenario waaraan Streiff meeschreef, is van de Isra[KA3]elische Ela Thier (toen 21 jaar oud), haar vijfde pennevrucht en waarschijnlijk de laatste omdat ze het rabbinaat is ingegaan. De film is een grappige, sympathieke road-movie met afdoende liefdesperikelen. Het verhaal werd aangepast op het gewijzigde landschap, maar dat mag de pret niet drukken. De spelprestaties zijn verrassend goed. Camerawerk van Johannes Hollmann. Super 16 mm. Een genietbare, originele film.

credits

Regie:
Tomi Streiff
Cast:
Isabella Parkinson, Oliver Reinhard, Hannah, Julia Palmer-Stoll, Roland Kieber, Ursula Staack, Maria Schrader, Dani Levy
Productie:
Susan Schulte, Wolfgang Bösken, Carl Bergengruen
Camera:
Johannes Hollmann
Jaar:
1998
Alt. titels:
Hochzeitskuh, Die, Good Cows Are Hard To Find
Genres:
Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Road-movie, Romantisch drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Hochzeitskuh (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken