Herzbeben - Die Nacht, die alles veränderte

1998, Thomas Jahn, 90 minuten

Duitsland 1998. Komedie van Thomas Jahn. Met o.a. Mark Keller, Sonseeahray Floethmann, Romi Maria Goehlich, Steffen Wink en Oana Solomonescu.

VPRO Cinema

Beste brave Peter Becker (Keller), die zijn huwelijk en carri[KA2]ere nauwelijks uit elkaar kan houden, ontdekt op een morgen dat zijn vrouw Lena (Floethmann) hem in de steek gelaten heeft. De enige manier om haar terug te winnen is een spel te spelen, wat zij bedacht heeft. Dat voert hem naar het verleden, waarin alles nog rozengeur en maneschijn was. Hij neemt zijn dochtertje Moon (Goehlich) mee op een avontuurlijke reis door Duitsland en Nederland. Onbenullige film over de generatie der dertigers, die in de stress raken over hun werk en hun gezinsleven. Het scenario is van regisseur Jahn, die na het succes met zijn bioscoopfilm KNOCKIN' ON HEAVEN'S DOOR meende dat hij alles kon. Het camerawerk is van Piotr Lenar.

credits

Regie:
Thomas Jahn
Cast:
Mark Keller, Sonseeahray Floethmann, Romi Maria Goehlich, Steffen Wink, Oana Solomonescu, Markus Knüfken, Ezard Haußmann, Clelia Sarto, Sascha Keltisch
Scenario:
Thomas Jahn
Camera:
Piotr Lenar
Jaar:
1998
Alt. titels:
Nacht, die alles veränderte, Die
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Zedenkomedie
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer