Oui !

1996, Alexandre Jardin, 89 minuten

Frankrijk 1996. Romantiek van Alexandre Jardin. Met o.a. Miguel Bosé, Chiara Caselli, Pierre Palmade, Jean-Marie Bigard en Catherine Jacob.

VPRO Cinema

Tijdens de hete zomerdagen in de vakantie maken negen vrienden de balans op van hun seksuele ervaringen. Er wordt het nodige gepocht, maar ze besluiten allemaal zichzelf helemaal te geven in een relatie en er uitsluitend voor te zorgen dat ze hun partner volledig bevredigen. Er is veel zon in deze komedie die in de handen van een regisseur als Eric Rohmer een geslaagde zedenschets van de generatie van de jaren 1990 had kunnen worden. Regisseur-scenarioschrijver Jardin is het niet gelukt om een film te maken die meer op jongeren gericht is, gekruid is met opvallend doorzichtige dialogen, zodat het lijkt alsof het geheel uit de brievenrubriek van een meisjesblad komt. Gelukkig is het geen onderbroekenlol, maar de beoogde verfijning heeft men evenmin bereikt. Negen mensen op zoek naar een goed uitgewerkt scenario. Achter de camera nam Manu Téran plaats.

credits

Regie:
Alexandre Jardin
Cast:
Miguel Bosé, Chiara Caselli, Pierre Palmade, Jean-Marie Bigard, Catherine Jacob, Agnès Soral, Daniel Russo, Sylvie Leoillet, Roland Marchisio, Claire Keim, Dany Boon
Muziek:
Nicolas Jorelle
Jaar:
1996
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantische komedie
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Oui ! (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer