Todesfalle - Der Mörder lauert im Dunkeln

1996, Michael Keusch, 90 minuten

Duitsland 1996. Thriller van Michael Keusch. Met o.a. Marita Marschall, Ulrich Noethen, Melanie Bruhn, Barbara Rudnik en Frank Stieren.

VPRO Cinema

Een race tegen de klok van Kriminalkommissar Paul Hennings (Stieren) en psychologe Ingrid Berger (Rudnik) om een enge seriemoordenaar, die een parkeergarage tot zijn werkterrein gemaakt heeft en jonge vrouwelijke slachtoffers met lang blond haar uitkiest, onschadelijk te maken voordat hij zich vergrijpt aan Anna Stein (Marschall). Anna is een hardwerkende moeder, die haar carrière als art-director najaagt, waardoor haar huwelijk in het slop is geraakt. Ze is stressbestendig, maar tegen de killer is ook zij niet opgewassen. Het bekende werk, redelijk gespeeld, verstrooiend, maar absoluut geen kijk-must. Regisseur Keusch verdiende zijn sporen met TATORT-werk en oorspronkelijk was deze film uitgezonden onder de titel TATORT: FRAUENPARKPLATZ - DER MÖRDER LAUERT IM DUNKELN, maar daartegen maakte de TATORT-zender ARD uiteindelijk toch bezwaar. Het voorspelbare scenario is van Peter Zingler.

credits

Regie:
Michael Keusch
Cast:
Marita Marschall, Ulrich Noethen, Melanie Bruhn, Barbara Rudnik, Frank Stieren, Neithardt Riedel, Ulrich Wiggers
Scenario:
Peter Zingler
Jaar:
1996
Alt. titels:
Mörder lauert im Dunkeln, Der, Tatort: Frauenparkplatz - Der Mörder lauert im Dunkeln, Frauenparkplatz - Der Mörder lauert im Dunkeln
Genres:
Thriller
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer