Das Zauberbuch

1996, Václav Vorlícek, 85 minuten

Tsjechië/Duitsland 1996. Familiefilm van Václav Vorlícek. Met o.a. Tina Ruland, Mahulena Bocanová, Kurt Weinzierl, Sasa Rasilov en Uwe Ochsenknecht.

VPRO Cinema

Een nare toverheks (Bocanov[KA1]a) verkleedt zich als een mooie vrouw en ontfutselt koning Johannes (Weinzierl) zijn magische geldbuidel. Hierdoor raakt het rijk zonder geld, maar prins Peter (Rasilov), die zich als schoorsteenveger verkleed heeft, bezorgt hem met de hulp van de schone prinses Blanka (Ruland) na heel wat avonturen weer terug. Conventionele sprookjesfilm van Duits-Tjechische makelij met opvallend optreden van hedendaagse, populaire Duitse sterren (v.n.l. van de thuisbuis) Ochsenknecht als Griffig en Tidof als Pfiffig, de zwervers die de koning hun diensten aanbieden, maar in werkelijkheid een stelletje oplichters zijn. Al is het een beetje oude wijn in nieuwe zakken, voor het jonge volkje is het toch heel onderhoudend met de nodige speciale effecten. Het scenario van Milos Macourek en het camerawerk van Rudolf Blahaček.

credits

Regie:
Václav Vorlícek
Cast:
Tina Ruland, Mahulena Bocanová, Kurt Weinzierl, Sasa Rasilov, Uwe Ochsenknecht, Max Tidof, Ondrej Vetchy, Monika Kobrová, Miroslav Taborsky, Mahulena Bocanova, Rudolf Hrusínský
Muziek:
Petr Hapka
Jaar:
1996
Alt. titels:
Zauberbuch, Das
Genres:
Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Sprookje, Jeugdfilm
Landen:
Tsjechië, Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Das Zauberbuch (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer