Salt Water Moose

1995, Stuart Margolin, 93 minuten

Canada/Verenigde Staten 1995. Familiefilm van Stuart Margolin en Stuatr Margolin. Met o.a. Johnny Morina, Katharina Isobel, Timothy Dalton, Lolita Davidovich en Corinne Conley.

VPRO Cinema

Bobby`s (Morina) vader Lester (Dalton) en moeder Eva (Davidovich) zijn onlangs gescheiden. Zijn vader heeft geen tijd voor hem, en Bobby moet met zijn moeder voor de zomervakantie naar oma (Conley), die op het platteland van het Canadese Nova Scotia woont. Bobby huivert bij de gedachte aan zo`n stomme vakantie: hij moet het stellen zonder baseball. Hij leert de aardige even oude Jo (Isobel) kennen, die hem over een eland vertelt, die alleen op een eilandje woont. Ze vindt dat hij een vrouwtje nodig heeft. Enthousiast gemaakt voor het idee vangt Bobby in de bossen een vrouwtjeseland. Daarmee is hij in het dorp de held van de dag. De jongens stellen hem voor met hen te gaan baseballen. Bobby vergeet Jo met wie hij juist zo goed kon opschieten. Dan ontsnapt het elandvrouwtje en dat brengt Bobby en Jo weer samen, die besluiten het vrouwtje over te varen naar het eilandje. Onderweg breekt er (natuurlijk) een storm los en het bootje wordt een speelbal der woeste baren. Gelukkig hebben de ouders van Bobby contact met elkaar, en ze zorgen ervoor dat Jo en Bobby gered worden. Daarna verzoenen ze zich met elkaar. Sympathieke jeugdfilm, waarvan de rollen behoorlijk worden ingevuld door competente spelers, maar waarvan de regie te gladjes is en het scenario van Bruce McKenna veel te gemakzuchtig. Hele jonge kijkers zullen daar overigens weinig aanstoot aan nemen. De eland, die in de film speelt heet Zeus en in de gevaarlijkste en spannendste scènes is het een opblaasbeest. Camerawerk van Vic Zarin.

credits

Regie:
Stuart Margolin, Stuatr Margolin
Cast:
Johnny Morina, Katharina Isobel, Timothy Dalton, Lolita Davidovich, Corinne Conley, Zeus, Katharine Isabelle, Katherina Isobel
Productie:
Peter R. Simpson
Camera:
Vic Zarin
Muziek:
Paul Zaza
Jaar:
1995
Alt. titels:
Elch in Seenot, Ein, Ein Elch in Seenot
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm, Drama
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Canada, Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Salt Water Moose (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer