Verenigd Koninkrijk 1994. Komedie van David Hugh Jones. Met o.a. Alfred Molina, Kenneth Cranham, Julie Walters, Ralph Brown en Andrew Schofield.

VPRO Cinema

Hamish (Molina) is een misdadiger die het milieu de rug heeft toegekeerd. Hij woont buiten de stad in het Engelse graafschap Suffolk en geniet van het kersverse vaderschap. Hij knuffelt zijn tien maanden oude baby veelvuldig en maakt fietstochtjes over de paden door het groene land. Geklop op de deur van een slechte gabber van weleer maakt een einde aan zijn vredige bestaantje. Opnieuw moet hij zich inlaten met auto-achtervolgingen, bankovervallen en beroepsmoordenaars. Walters zorgt voor een cameo-optreden als Mrs. Capstan en zingt zelfs als de aftiteling voorbij glijdt het lied 'All the Way'. Het scenario is van de voormalige acteur Raymond Murtagh, die met zijn gezin naar Frankrijk verhuisde om met het aanleggen van tuinen de kost te verdienen, maar erbij schnabbelt dankzij producent Alan Bleasdale, die debuterende schrijvers een kans geeft. Bleasdale zou in totaal op die manier vier films 'presenteren'.

credits

Regie:
David Hugh Jones
Cast:
Alfred Molina, Kenneth Cranham, Julie Walters, Ralph Brown, Andrew Schofield, Katrina Levon, David Ross, Amanda Mealing, Robin Lefevre, Aimee Lynsay Bullard, Steven Beard, Peter Benson, Andy Bradford, Chris Darwin, Erwin Geragthy, Sam Kelly, Jon Laurimore, Christopher Ryan
Scenario:
Raymond Murtagh
Productie:
Alan Bleasedale, Pip Broughton
Muziek:
Julie Walters
Jaar:
1994
Alt. titels:
Alan Bleasdale Presents: Requiem Apache
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Zwarte komedie
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Requiem Apache (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken