Les mille et une recettes du cuisinier amoureux

1996, Nana Dzhordzhadze, 100 minuten

Duitsland/Frankrijk/Rusland 1996. Komedie van Nana Dzhordzhadze. Met o.a. Pierre Richard, Micheline Presle, Nino Kirtadze, Jean-Yves Gautier en Temour Kamkhadze.

VPRO Cinema

Tijdens de voorbereidingen voor een tentoonstelling in Parijs over de Georgische schilder Pirosmani ontmoet Anton Gogoladze (Gautier) Marcelle Ichac (Presle), een nicht van de illustere kok, tevens tenor, avonturier en reiziger Pascal Ichac (Richard). De oude dame overhandigt hem diens nimmer gepubliceerde manuscript, waarin Ichac zijn reis in Georgi[KA3]e, in de jaren 1915-20, beschrijft. Anton herinnert zich dat zijn moeder Prinses Cecilia Abachidz[KA1]e (Kirtadzé) een ware cultus opbouwde rond Pascal, en diens boek 'De 1001 recepten van de verliefde kok' als haar bijbel beschouwde. Vol verwachting begint Anton het manuscript te lezen. Een film die als onderwerp de liefde heeft met een hoofdletter. Een onverwoestbare passie die als een rots in de branding staat. Richard, nu eens niet de gebruikelijke hansworst, is grandioos en geeft zijn personage een verfijnd allure mee. Het scenario van Irakli Kvirikadzé valt wat lang uit, waardoor verveling niet helemaal vermeden kan worden. Het camerawerk is van Guiorgui Beridzé. Meervoudig bekroond in Oosteuropa.

credits

Regie:
Nana Dzhordzhadze
Cast:
Pierre Richard, Micheline Presle, Nino Kirtadze, Jean-Yves Gautier, Temour Kamkhadze, Ramaz Tchkhikvadze, Kakhi Kavsadze, Gouram Pirtskhalava, Khatouna Iosseliani
Camera:
Guiorgui Beridzé
Muziek:
Goran Bregovic
Jaar:
1996
Alt. titels:
Mille et une recettes du cuisinier amoureux, Les
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Zedenkomedie
Landen:
Duitsland, Frankrijk, Rusland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer