Frankrijk 1995. Romantiek van Pascal Bonitzer. Met o.a. Jackie Berroyer, Natacha Régnier, Laurence Côte, Hélène Fillières en Michel Massé.

VPRO Cinema

Abel Vichac (Berroyer) is een ego[KA3]istische, oudere professor in de filosofie en een schrijver met een goede reputatie. Zijn huwelijk met Aliette (Bruni-Tedeschi) is na tien jaar passieloos geworden. Hij probeert echter zijn jonge, vrouwelijke studentes het hof te maken en fladdert van de ene relatie naar de andere. Aliette heeft zich gewonnen gegeven. Abel is bezeten van vleselijke liefde en is in zijn eer gestreeld als hij over de tong gaat. De laatste tijd echter slaapt hij slecht en heeft weinig zin in zijn werk: de typische midlife-crisis. Een van zijn discipelen, Florence (C[KA4]ote), is zijn holle gebazel zat en zegt dat ze haar scriptie onder een andere mentor wil schrijven. Abel luistert niet goed naar haar, want hij wordt in beslag genomen door een afspraakje met Aurore (Filli[KA2]eres), die zich echter voordoet als haar vriendin Catherine (R[KA1]egnier). De film gaat over liefdesperikelen in de middelbare leeftijd en probeert een boekje open te doen over de `moderne` relatie (die natuurlijk over een paar jaartjes na het uitkomen van deze rolprent weer flink achterhaald is). De bitterzoete toon maakt het een tijdje leuk, maar op de duur gaat de overvloed aan dialogen stierlijk vervelen. De acteurs doen hun best, maar het scenario van debuterend regisseur Bonitzer belooft meer dan het in feite biedt. Camerawerk van Emmanuel Machuel.

credits

Regie:
Pascal Bonitzer
Cast:
Jackie Berroyer, Natacha Régnier, Laurence Côte, Hélène Fillières, Michel Massé, Louis-Do de Lencquesaing, Fabrice Desplechin, Meï Zhou, Eva Ionesco, Valeria Bruni Tedeschi
Scenario:
Pascal Bonitzer
Productie:
Claude Kunetz
Camera:
Emmanuel Machuel
Muziek:
Frédérick Ullmann
Montage:
Suzanne Koch
Jaar:
1995
Alt. titels:
Immer wieder die Frauen, More
Genres:
Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Encore (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken