Die Mörderin

1999, Christian von Castelberg, 89 minuten

Duitsland 1999. Drama van Christian von Castelberg. Met o.a. Suzanne von Borsody, Ann-Kathrin Kramer, Jan Josef Liefers, Jürgen Hentsch en Marie Anne Fliegel.

VPRO Cinema

Marga Nielsen (Von Borsody) werd de hoogste straf wegens moord opgelegd omdat zij op een nacht haar man in bed met hamerslagen had gedood. Na haar arrestatie hulde Marga zich in een stilzwijgen en tijdens de behandeling van haar strafzaak voor de rechter kwam er nauwelijks een woord over haar lippen. Het echtpaar had een dochtertje, Franziska, dat door de rechtbank werd ondergebracht bij pleegouders. Inmiddels heeft Marga elf jaar gezeten en gezwegen. Franziska`s liefhebbende pleegouders zijn omgekomen bij een verkeersongeval. Men denkt dat Franziska het beste door haar eigen moeder kan worden opgevangen en dat het beiden goed zou kunnen doen. Psychologe Ulrike Mertens (Kramer) krijgt opdracht om een rapport op te stellen, op grond waarvan men kan beslissen of Marga vervroegd in vrijheid gesteld kan worden om voor Franziska te zorgen. Als Ulrike aan haar moeilijke taak begint, stuit zij op een norse vrouw, die niet wil communiceren. Ulrike geeft echter niet op en geleidelijk smelt het ijs en leert de kijker (met Ulrike) Marga`s diepere, hartstochtelijke motieven begrijpen. Hoewel het scenario van Stefan Kolditz niet origineel is (het is al honderden keren in allerlei variaties vertoond), wordt de film gedragen door de twee uitstekende hoofdrollen, Von Borsody en Kramer. Regisseur Von Castelberg heeft erg zijn best gedaan de film niet al te statisch te laten worden. Het camerawerk is van Reinhard Schatzmann.

credits

Regie:
Christian von Castelberg
Cast:
Suzanne von Borsody, Ann-Kathrin Kramer, Jan Josef Liefers, Jürgen Hentsch, Marie Anne Fliegel, Peter Fitz, Annekathrin Bürger, Laura Syniawa
Scenario:
Stefan Kolditz
Camera:
Reinhard Schatzmann
Muziek:
Andi Müller
Jaar:
1999
Alt. titels:
Mörderin, Die
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Die Mörderin (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer