¿ Quién diablos es Juliette ?

1997, Carlos Marcovich, 91 minuten

Mexico 1997. Drama van Carlos Marcovich. Met o.a. Yuliet Ortega, Fabiola Quiroz, Victor Ortega, Jorge Quiroz en Michele Ortega.

VPRO Cinema

Het regiedebuut van videoclipmaker Markovich draaide vorig jaar als Who the Hell is Juliette? met behoorlijk succes in de Nederlandse filmhuizen, en is een documentaire waarin feit en fictie maar moeilijk uit elkaar te houden zijn. Het is het verhaal van twee jonge vrouwen: de Cubaanse Yuliet Ortega en het Mexicaanse fotomodel Fabiola Quiroz. Markovich grijpt in zoverre in de werkelijkheid in dat hij beide vrouwen, die alletwee door hun vader in de steek zijn gelaten, met elkaar in contact brengt. Dat in de filmtitel alleen Juliette genoemd wordt, spreekt voor zich. Want deze 16-jarige spring-in-'t-veld en gelegenheidsprostituee betovert camera en kijker met haar aanstekelijke levensvreugde en enthousiasme. De film kwam mede tot stand dankzij een bijdrage uit het Hubert Bals Fonds.

credits

Regie:
Carlos Marcovich
Cast:
Yuliet Ortega, Fabiola Quiroz, Victor Ortega, Jorge Quiroz, Michele Ortega, Benny Ibarra, Salma Hayek, Francesco Clemente
Scenario:
Carlos Cuarón, Carlos Marcovich
Productie:
Carlos Marcovich
Camera:
Carlos Marcovich
Muziek:
Alejandro Marcovich
Geluid:
Juan Carlos Prieto, Antonio Diego
Montage:
Carlos Marcovich
Jaar:
1997
Alt. titels:
Quién diablos es Juliette ?, Who the hell is Juliette?
Genres:
Drama, Documentaire
Trefwoorden:
Docudrama
Landen:
Mexico


op televisie
0 uitzendingen

Reageer