Verenigde Staten 1996. Drama van Bruno Barreto. Met o.a. Dennis Hopper, Amy Irving, Amy Locane, Hal Holbrook en Gary Busey.

VPRO Cinema

Hopper speelt Joseph Svenden, een gefrustreerde, licht gehandicapte plattelandsonderwijzer van middelbare leeftijd in Amerika rond 1955. Hoewel hij al heel lang een verhouding heeft met zijn jeugdliefde, Catherine Wheeler (Locane), zet hij opzettelijk zijn apathische bestaan - de zorg voor zijn oude bezitterige, cynische moeder (Harris) - op het spel door een seksuele relatie aan te gaan met een uitdagende, maar gewillige leerling van zeventien. De goede cast slaagt er maar gedeeltelijk in de uiterst moeilijke emoties over te brengen die van een dergelijke rolprent meer maken dan een aaneenschakeling van expliciete naaktsc[KA2]enes met Hopper, Locane - en Irving, de vrouw van de Braziliaanse regisseur Barreto (DOÑA FLOR E SEUS DOIS MARIDOS). Naar een scenario van Ed Jones, gebaseerd op de roman Farmer van James Harrison. Ook bekend als ACTS OF LOVE.

credits

Regie:
Bruno Barreto
Cast:
Dennis Hopper, Amy Irving, Amy Locane, Hal Holbrook, Gary Busey, Julia Harris, Christopher Pettiet, Priscilla Pointer, Gail Cronauer
Scenario:
Jim Harrison
Muziek:
Bruce Broughton
Jaar:
1996
Alt. titels:
Acts of love
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Americana, Erotiek
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Carried Away (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken