The Incredibly True Adventures of Two Girls in Love

1995, Maria Maggenti, 95 minuten

Verenigde Staten 1995. Romantiek van Maria Maggenti. Met o.a. Laurel Holloman, Nicole Parker, Maggie Moore, Dale Dickey en Stephanie Berry.

VPRO Cinema

Twee totaal verschillende tieners op een Amerikaanse high- school worden verliefd, ondanks de afkeur van hun familie en vrienden. De een is een ongeschoolde, blonde macho uit een arme wijk. De ander is een slimme zwarte meid uit de hogere kringen. In feite zijn het alletwee meisjes, hetgeen zowel het bijzondere is als het probleem van deze lesbische romance. Als een van de twee een jongen was geweest, zou dit vederlichte Romeo-en-Julia- verhaaltje helemaal geen verrassingen kennen, maar de draai die er nu aan wordt gegeven is ook nauwelijks verfrissend. Schrijfster-regisseuse Maggenti draagt de film op 'aan mijn eerste vriendinnetje - mag onze relatie rusten in vrede,' hetgeen wijst op een problematischer affaire dan wat hier op het scherm wordt vertoond. Het camerawerk is van Tami Reiker.

credits

Regie:
Maria Maggenti
Cast:
Laurel Holloman, Nicole Parker, Maggie Moore, Dale Dickey, Stephanie Berry, Nelson Rodriguez, Kate Stafford, Sabrina Artel, Andrew Wright, Toby Poser, Katlin Tyler, Anna Padgett, Chelsea Catthaouse, John Elson
Camera:
Tami Reiker
Muziek:
Terry Dame
Jaar:
1995
Alt. titels:
Incredibly True Adventures of Two Girls in Love, The, Zwei Girls in Love
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer