Duitsland 1998. Komedie van Franz Peter Wirth. Met o.a. Katerina Jacob, August Schmölzer, Vanessa Jung, Patrick Wolff en Wolfgang-Maria Bauer.

VPRO Cinema

Vrolijke, absoluut onbenullige onzinfilm over de familie Tauber, die zonder dat ze het wisten, een sluimerende huiskobold onder hun dak hadden huizen, die er al een eeuw zit. Ed ontwaakt en komt de boel op stelten zetten, want hij beschikt over magische krachten. Hij verandert de beste vriend van de familie in een steenklomp, vervolgens raakt Brigitte (Jacob) haar rijbewijs kwijt en alsof dat nog niet genoeg is, moet ze ook nog eens voorkomen wegens belediging van een ambtenaar in functie. Ed sloopt vervolgens de tv (omdat hij weten wil w[KA1]at er achter dat scherm zit) en als de lampen beginnen te knallen, besluit Manfred (Schmölzer) dat het met dat getover afgelopen moet zijn en dat Ed moet verhuizen. Dat laatste blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Sauerkrautpoging om in te haken op de nimmer aflatende populariteit van de ruim twintig jaar oude Amerikaanse serie Alf in Duitsland, maar het is lang zo leuk niet. Scenario van Walter Steffen en Manfred Birkl. Camerawerk van Manuel Heyer. Eds stem is van acteur Philipp Moog. Of het tot een reeks komt valt te betwijfelen, maar je weet het nooit met de smaak van het grote publiek.

credits

Regie:
Franz Peter Wirth
Cast:
Katerina Jacob, August Schmölzer, Vanessa Jung, Patrick Wolff, Wolfgang-Maria Bauer, Petra Berndt, Mario Irrek, Björn Grundies, Toni Berger, Carsten Voigt, Klaus Guth
Scenario:
Walter Steffen
Camera:
Manuel Heyer
Muziek:
Harold Faltermeier
Jaar:
1998
Genres:
Komedie, Fantasy, Familiefilm
Trefwoorden:
Fantasy, Familiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Typisch Ed! (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken