Nieuw-Zeeland/Verenigd Koninkrijk 1995. Thriller van Anne Campion en Anna Campion. Met o.a. Oliver Milburn, Nick Patrick, Catherine McCormack, Thandie Newton en Matthew Eggleton.

VPRO Cinema

Zeven Britse jongeren trekken zich terug in een afgelegen villa om er tijdens een weekend een horrorfilm op video te maken. Ze zijn vol enthousiasme, maar lang duurt dit niet. Onder invloed van drugs (LSD) begint een deel van hen meer en meer intieme details uit hun leven in het script te verwerken. Het draaien van de film had een gezellig samenzijn moeten zijn, maar het loopt volledig uit de hand (een dodelijk ongeluk), waarbij werkelijkheid en fantasie door elkaar lopen. In het begin is het scenario goed van opbouw, de vertelling samenhangend en zijn de spelprestaties aanvaardbaar, maar in de finale lijkt het alsof regisseuse-scenarioschrijfster Campion buiten adem is geraakt en en geen greep meer op de rolprent had. Toch een aardige poging om in de voetsporen van haar beroemde zus Jane te treden, maar daar blijft het bij. Alan Almond stond achter de camera. Ook bekend als BLOODY WEEKEND.

credits

Regie:
Anne Campion, Anna Campion
Cast:
Oliver Milburn, Nick Patrick, Catherine McCormack, Thandie Newton, Matthew Eggleton, Danny Cunningham, Biddy Hodson, Dearbla Molloy, Mathew Eggleton
Scenario:
Anna Campion
Productie:
Bridget Ikin
Camera:
Alan Almond
Muziek:
Simon Fisher-Turner
Montage:
John Gilbert
Jaar:
1995
Alt. titels:
Bloody Weekend
Genres:
Thriller, Drama
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Loaded (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken