Duitsland 1999. Romantiek van Bernd Böhlich. Met o.a. Claudia Michelsen, Henry Hübchen, Florian Martens, Hark Bohm en Lili Bohm.

VPRO Cinema

Rond het jaar twee 2000 zijn er twee beroepen heel erg in: architect en journalist bij de tv. Ook die mensen, die ongenaakbaar lijken kunnen ondanks hun beroepsstatus door het noodlot getroffen worden. Journaliste Jutta Lingner (Michelsen) is in de dertig, heeft een dochter van negen en is getrouwd met architect Carl, die een stuk ouder is. Tijdens een reportage in Portugal wordt ze verliefd op de kaal geschoren (dat is rond het voornoemde tijdstip sexy en niet langer voorbehouden aan Yul Brynner) cameraman Sascha Hohenfels (Martens) en wil nu van de geschokte Carl scheiden. Ze blijkt zwanger (van wie weet ze niet goed) en er wordt een nare, reeds vergevorderde hersentumor geconstateerd. Nu sleept Jutta een loodzware last met zich mee, ze durft het haar ouders aan de Oostzeekust niet te vertellen als ze daar enige dagen op verhaal komt. Ze maakt krach met haar baas en vliegt er uit. Carl wil bij haar blijven om haar door die moeilijke periode heen te helpen. Jutta staat voor een verschrikkelijk dilemma. Modieus melodrama, dat door de hoofdrollen heel goed wordt ingevuld. Het scenario is van regisseur Böhlich. Het camerawerk is van Peter Ziesche. Dolby en 16:9.

credits

Regie:
Bernd Böhlich
Cast:
Claudia Michelsen, Henry Hübchen, Florian Martens, Hark Bohm, Lili Bohm, Rolf Hoppe, Christine Hoppe, Monika Lennartz, Horst-Günther Marx, Anna Loos
Scenario:
Bernd Böhlich
Productie:
Daniel Blum
Camera:
Peter Ziesche
Muziek:
Thamás Kahane
Jaar:
1999
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantische komedie
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Letzter Atem (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken