Frankrijk 1997. Biografie van Claude Pinoteau. Met o.a. Isabelle Huppert, Philippe Noiret, Charles Berling, Christian Charmetant en Philippe Morier-Genoud.

VPRO Cinema

Parijs rond 1890. Op de [KA1]Ecole de Physique et de Chemie Industrielle verricht Pierre Curie (Berling) onderzoek onder de meest primitieve omstandigheden. Bovendien wordt hij onder druk gezet door zijn directeur Schutz (Noiret), die hoopt door een sensationele ontdekking van Curie de prestigieuze prijs, de Palmes Acad[KA1]emiques, te bemachtigen. Op een koude winterdag krijgen ze een nieuwe assistente, de Poolse Marie Sklodowska (Huppert). Erg welkom is ze aanvankelijk niet, maar in dit povere laboratorium vinden Pierre en Marie elkaar en ontdekken ze samen de elementen polonium en radium alsmede de radioactive intensiteit der stoffen. Een semi-biografische film, erg pretentieus gemaakt, die een moeilijke materie op eenvoudige manier tracht uit te leggen. De acteurs leveren lovenswaardige prestaties en hun romance wordt nogal sterk in de verf gezet. Al met al de moeite waard om te bekijken. Pinoteau bewerkte het succesvolle toneelstuk van Jean-Noël Fenwick samen met de auteur en Richard Dembo tot scenario. De fotografie was in handen van Pierre Lhomme. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Claude Pinoteau
Cast:
Isabelle Huppert, Philippe Noiret, Charles Berling, Christian Charmetant, Philippe Morier-Genoud, Marie-Laure Descoureaux, Pierre Gilles De Gennes, Georges Charpak
Productie:
Emmanuel Schlumberger
Camera:
Pierre Lhomme
Muziek:
Vladimir Cosma
Jaar:
1997
Alt. titels:
Palmes de M. Schutz, Les
Genres:
Biografie, Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les Palmes de M. Schutz (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken