Duitsland 1998. Drama van Jobst Oetzmann. Met o.a. Rudolf Kowalski, Nina Petri, Sebastian Rudolph, Uwe Serafin en Klaus Spürkel.

VPRO Cinema

Bij een brand komen kinderen van buitenlanders om. De oorzaak van de brand blijkt een criminele oorsprong te hebben en het schijnt dat rechtsradikalen in het spel zouden zijn. Algauw wordt Horst Lesch (Rudolph) als dader in de kraag gevat, maar er bestaat gerede twijfel over zijn schuld. Ondertussen zijn de rechters, Stefan Wosil (Kowalski) en Constanze Adler (Petri) met elkaar in een gevecht gewikkeld om de benoeming tot president van de rechtbank. Wosil wil snel tot zaken komen, terwijl Adler juist heel bedachtzaam is. Wosil krijgt last van zijn geweten als een zeer twijfelachtige man de kroongetuige blijkt te zijn en Wosil zijn reputatie uit vorige strafzaken kent. Het scenario van Fred Breinersdorfer kon zo uit de werkelijkheid gegrepen zijn, maar het zit net iets te gladjes in elkaar en graaft niet echt diep. Iederen doet zeer zijn best maar Oetzmann's film is geen hoogstandje. Het camerawerk is van Immo Rentz.

credits

Regie:
Jobst Oetzmann
Cast:
Rudolf Kowalski, Nina Petri, Sebastian Rudolph, Uwe Serafin, Klaus Spürkel, Martina Servatius, Klaus Götte, Christian Berkel, Brigitte Schauder
Camera:
Immo Rentz
Jaar:
1998
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Duell der Richter (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken