Verenigd Koninkrijk 1997. Mysterie van Richard Holthouse. Met o.a. John Hannah, Gerard Murphy, Suzanna Hamilton, Zara Turner en Richard Moore.

VPRO Cinema

In St. Patrick`s moet een smerig karwei gedaan worden, dat iemand moet klaren. Onze patholoog met de staalblauwe ogen, Iain McCallum (Hannah), onderzoekt het lichaam van Mariesol, een jong Braziliaans hoertje. Er worden schroeiplekken van elektrische schokken op haar lichaam aangetroffen, zij blijkt een paar ribben gebroken te hebben en er wordt een dubbele hartinfarct geconstateerd. Net alsof iemand op grove wijze geprobeerd heeft haar te re-animeren. Naarmate de lijkschouwing echter vordert, ontdekt McCallum dat zij overleden is aan een geheimzinnige infectie. Gezien haar beroep zou zijn aardig wat Londense burgers besmet kunnen hebben. Weldra vallen er slachtoffers, omdat er verkeerde diagnoses gesteld worden. McCallum reageert, zoals steeds, flegmatisch totdat vastgesteld wordt dat zijn vriendin- medewerkster Joanna Sparks (Hamilton), die net uit Brazili[KA3]e terug is, ook besmet is met die enge infectie. Haar leven hangt aan een zijden draadje. Een race tegen de klok volgt om de drager van het dodelijke virus op te sporen die zich blijkt te bevinden in de woon- en werkplaats van illegale immigranten. Het schijnt bovendien dat zij `behandeld` worden door een geheimzinnige `arts`. De weinig subtiele Detective-Inspector Bracken (Murphy) meent dat Dr. Aidan Petit (Murphy) uit het St. Patricks's Hospital de behandelende geneesheer is en wil hem arresteren. Het scenario is van Ben Rostul, die voor een door-de-weekse mystery- aflevering best wel een grote brok voorschotelt.

credits

Regie:
Richard Holthouse
Cast:
John Hannah, Gerard Murphy, Suzanna Hamilton, Zara Turner, Richard Moore, James Saxon, Richard O'Callaghan, Alex Walkinshaw, Hugo Speer, Colin Tierney, Tom Beard, Joanne Engelsman, Heidi James, Janet Dale, Tim Poole
Scenario:
Ben Rostul
Productie:
Murray Ferguson
Jaar:
1997
Alt. titels:
Touch, Unber├╝hrbaren, 3. Teil, Die
Genres:
Mysterie
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

McCallum: Touch (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken