Duitsland 1995. Drama van Uwe Frießner. Met o.a. Susanne Bormann, Pierre René Müller, Philipp Dümcke, Ilona Schulz en Eduard Burza.

VPRO Cinema

Pattie (Bormann) uit Berlijn is een verschrikkelijke wildebras van dertien. Ze is lid van de crash-kids, een bende die voor de lol auto`s kraken en ermee gaan joy-rijden. De politie staat machteloos, want zij moeten de minderjarigen steeds weer laten gaan. De verzekering wil de total-loss schades op Pattie`s alleenstaande moeder verhalen (die dat nooit betalen kan), maar Pattie wil het voor haar moeder verborgen houden. Ze onderschept de post en gaat de gestolen auto's aan een Poolse bende doorverkopen. Onder haar matras verbergt zij een stuit geld, maar zij komt in een vicieuze cirkel terecht. Zij wordt een beroepskraakster, die haar jongere maatjes ver achter zich laat. In d'r eentje stuurt ze door de Duitse hoofdstad in een gestolen wagen - een ramp kan niet meer uitblijven... Bijzonder realistische film over de opdrift geraakte jeugd van regisseur- scenarioschrijver Frießner met een sterke vertolking van Bormann. Frießner en Bormann kregen voor hun aandeel de Adolf Grimme-Preis 1996. Het camerawerk is van Hartwig Strobel.

credits

Regie:
Uwe Frießner
Cast:
Susanne Bormann, Pierre René Müller, Philipp Dümcke, Ilona Schulz, Eduard Burza, Thomas Frindt, Stefan Riedner, Markus Kunze, Janusz Cichocki
Camera:
Hartwig Strobel
Muziek:
Axel Donner
Jaar:
1995
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Road-movie, Sociaal drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Abgefahren (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken