Duitsland 1992. Drama van Bernd Böhlich. Met o.a. Hannelore Elsner, Uwe Kockisch, Ulrike Krumbiegel, Isabelle Peter en Horst Schulze.

VPRO Cinema

Het huwelijk van Josepha Klein (Elsner) was kleurloos en kinderloos. Of het nu haar schuld was of dat van haar man Heinrich (Kockisch), een goed gehonoreerde chefarts van een ziekenhuis, is in het midden gebleven - ze gingen uit elkaar, want Heinrich kon het niet meer harden. Hij wordt verliefd op haar jongere zus Eva (Krumbiegel), een aantrekkelijk, onstuimig jong ding met muzikaal talent. Voor de stijve, vernederde Josepha een uiterst bittere pil om te slikken en een nog veel groter dilemma als zij een nier aan Eva moet afstaan na een zwaar ongeluk. Het scenario van Ingrid Föhr en regisseur Böhlich is verstoken van vals sentiment, maar Elsner speelt de voor haar geknipte rol met verve en maakt dit zeer zeperige drama genietbaar. Het camerawerk is van Peter Ziesche en Frank Bredow.

credits

Regie:
Bernd Böhlich
Cast:
Hannelore Elsner, Uwe Kockisch, Ulrike Krumbiegel, Isabelle Peter, Horst Schulze, Gunter Schoß, Andreas Schneider, Heide Kipp, Eckhard Bilz, Carmen-Maja Antoni, Achim Grubel, Esmeralda Massa
Camera:
Peter Ziesche
Muziek:
Gerhard Rosenfeld
Jaar:
1992
Alt. titels:
Narbe des Himmels, Die, Ärzte - Die Narbe des Himmels
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Narbe des Himmels (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken