Move On Up

1999, Alex Ross, 78 minuten

Duitsland 1999. Romantiek van Alex Ross. Met o.a. Neal Edmond, Regine Zimmermann, Steffen Münster, Rainer Reiners en Stefan Lochau.

VPRO Cinema

Tegen de achtergrond van de Europese voetbalkampioenschappen 1996 volgt de verliefde Engelsman en voetbalfan Tommy (Edmond) vanuit zijn vaderland een Duitse vakantieflirt, Jessie (Zimmermann) naar Berlijn. Eenmaal daar aangekomen, blijkt dat Jessie niets meer van Tommy wil weten. Zonder een pfennig op zak zoekt onze verliefde voetbalmaniak een baantje en wordt verhuizer. Het scenario van regisseur Ros laat de kijker kennismaken met een bonte wereld van klanten die ieder een eigen verhaal en belevenissen te vertellen hebben, maar in de finale kan Tommy die leuke Jessie in zijn armen sluiten, terwijl Olivier Bierhoff met zijn legendarisch geworden Golden Goal de Britten in de halve finale uitschakelt. Dit licht verteerbare vermaak werd gedraaid in het kader van het prestigieuze Das kleine Fernsehspiel in de aardige reeks Männer auf Achse. Het camerawerk is van Martin Parry.

credits

Regie:
Alex Ross
Cast:
Neal Edmond, Regine Zimmermann, Steffen Münster, Rainer Reiners, Stefan Lochau, Heiko Schendel, Wolfgang Wimmer, Uwe Manske
Productie:
Lucas Schöner, Burkhard Althoff
Camera:
Martin Parry
Jaar:
1999
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantische komedie
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Move On Up (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer