Tatort - Der Teufel

1997, Thomas Freundner, 90 minuten

Duitsland 1997. Mysterie van Thomas Freundner. Met o.a. Miroslav Nemec, Udo Wachtveitl, Michael Fitz, Sepp Schauer en Anne-Marie Bubke.

VPRO Cinema

Tijdens een patrouille wordt een jonge smeris, Richy Ertl (Gruber), neergeschoten. Voordat hij sterft geeft hij zijn vriend en collega Christian Spindler (Feicht) een voorwerp dat hij moet weggooien en hij laat hem beloven er met niemand over te praten. Het onderzoek dat Kommissar Batic (Nemec) en Kommissar Leitmayr (Wachtveitl) beginnen, is zeer pijnlijk, want het slachtoffer zat verstrikt in het criminele milieu. Bovendien zit de pers op het vinkentouw. Een TATORT-episode die op een eerlijke manier aan de kaak tracht te stellen dat de abmtenaren van het politiekorps krap bezoldigd worden en met een bijverdienste de eindjes aan elkaar moeten knopen. Dat bijbaantje is lang niet altijd dat van nachtwaker of pompbediende. Realistischer dan de meeste afleveringen omdat het scenario geschreven is door Alexander Adolph, een jurist, die het wereldje van de politie zeer goed kent. Het camerawerk is van Jo Heim. Aflevering nummer 369. 17de zaak van Batic en Leitmayr.

credits

Regie:
Thomas Freundner
Cast:
Miroslav Nemec, Udo Wachtveitl, Michael Fitz, Sepp Schauer, Anne-Marie Bubke, Sebastian Feicht, Jochen Nickel, Martin Gruber
Camera:
Jo Heim
Muziek:
J.J. Gerndt
Jaar:
1997
Alt. titels:
Teufel, Der
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Der Teufel (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer