The Search For One-Eyed Jimmy

1993, Sam Henry Kass, 82 minuten

Verenigde Staten 1993. Drama van Sam Henry Kass. Met o.a. Nicholas Turturro, Holt McCallany, Ray 'Boom Boom' Mancini, Jennifer Beals en Steve Buscemi.

VPRO Cinema

Het opmerkelijke aan de prestatie van regisseur Kass is, dat hij voor zijn debuut met een gering budget (zeventigduizend dollar) een aantal bekende namen om zich heen verzamelde. Toch was zijn film niet opmerkelijk genoeg om als `independent` door het hele land gedistribueerd te worden en wellicht ligt dat aan het enerzijds tamelijk originele, maar bizarre verhaal dat anderzijds nogal geijkt is: een jonge filmer (McCallany) wil over zijn sociaal achtergestelde buurt (South Brooklyn) een documentaire draaien. Jeugdvrienden hebben het niet ver gebracht en leven van de kleine misdaad, waarbij ze er niet voor schromen elkaar te bestelen. De gehandicapte broer van een van hen - de titelfiguur - wordt ontvoerd en de regisseur in spe besluit over hun zoektocht naar het slachtoffer een reportage te draaien. Beroemde mensen, zoals Martin Scorcese, gingen Kass voor. Oordeel zelf ook maar mee over deze cinefiele stuff.

credits

Regie:
Sam Henry Kass
Cast:
Nicholas Turturro, Holt McCallany, Ray 'Boom Boom' Mancini, Jennifer Beals, Steve Buscemi, Frank Vincent, John Turturro, Aida Turturro, Samuel L. Jackson, Michael Badalucco, Wayne Maugans
Jaar:
1993
Alt. titels:
Search For One-Eyed Jimmy, The
Genres:
Drama, Misdaad, Experimenteel, Komedie
Trefwoorden:
Sociaal drama, Experimentele film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer