The Secret Kingdom

1998, David Schoemeller, 90 minuten

Roemenië/Verenigde Staten 1998. Familiefilm van David Schoemeller en David Schmoeller. Met o.a. Billy O'Sullivan, Andrew Ducote, Tricia Dickson, Jamison Price en Florin Chiriac.

VPRO Cinema

Weinig origineel, maar redelijk uitgevoerd fantasy verhaal over een klein jongetje dat met zijn pesterige broer en oudere zus mogelijke en onmogelijke avonturen beleeft in het koninkrijk uit de titel, waar ze betrokken raken in een burgeroorlog. De toegang is via het gootsteenkastje in de keuken en daarvoor moeten ze allemaal verkleind worden om het Madurodam-wereldje te kunnen binnen stappen. Kinderen zullen genieten, maar volwassenen zullen over een avondje amusement wellicht heel anders denken. Om kosten op het budget te sparen gedraaid in Roemenië en in de bijrollen goedkope autochtone acteurs en actrices. Het scenario is van Benjamin Carr.

credits

Regie:
David Schoemeller, David Schmoeller
Cast:
Billy O'Sullivan, Andrew Ducote, Tricia Dickson, Jamison Price, Florin Chiriac, Gerald S. O'Loughlin, Andrea Macelaru, Constantin Barbulescu, Bogdan Voda, Eugen Cristea, Marius Galea, Mihai Niculescu, Mona Telega, Lelia Ciubotaru, Alina Sirbu
Scenario:
Benjamin Carr
Jaar:
1998
Alt. titels:
Secret Kingdom, The, Das Königreich im Küchenschrank
Genres:
Familiefilm, Fantasy, Animatie, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Fantasy
Landen:
Roemenië, Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Secret Kingdom (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer