Oostenrijk 1998. Drama van Florian Flicker. Met o.a. Birgit Doll, August Zirner, Wolfram Berger, Karl Ferdinand Kratzl en Nina Proll.

VPRO Cinema

Suzie Washington is een aangrijpende film over een vluchtelinge, een intrigerend verhaal over de Russische Nana (Doll). Op weg naar de VS wordt ze op het vliegveld van Wenen betrapt. Haar visum deugt niet. Bij toeval weet ze te ontsnappen, en probeert dan - als de Amerikaanse toeriste Suzie Washington - over land naar Duitsland te gaan. Flicker filmde Nana/Suzie´s belevenissen als een documentaire en weet daarmee de blik te scherpen. Door haar ogen krijgen simpele tafereeltjes - de professionele lach van een lokettiste, de onverschilligheid van welvarende bustoeristen - iets lachwekkends. Maar Flicker heeft geen moreel oordeel klaar en is wars van sentimentaliteiten. In plaats daarvan verhaalt hij over een vrouw zonder papieren, die alleen daarom al door de mensen om haar heen als crimineel wordt gezien. (IdH/VPRO Gids)

credits

Regie:
Florian Flicker
Cast:
Birgit Doll, August Zirner, Wolfram Berger, Karl Ferdinand Kratzl, Nina Proll, Goran Rebic, Carmen Loley, Merab Ninidze, Liliana Nelska, Boris Elder, Brigitte Kren, Karl Kratzl
Scenario:
Florian Flicker
Productie:
Helmut Grasser
Muziek:
Andy Haller
Montage:
Monika Willi
Jaar:
1998
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Road-movie, Racisme
Landen:
Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen

Suzie Washington (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken