Little Ghost

1996, Linda Shayne, 90 minuten

Roemenië/Verenigde Staten 1996. Fantasy van Linda Shayne. Met o.a. Kristine Wayborn, James Fitzpatrick, Sally Kirkland, Laura Bruneau en Luc Leestemaker.

VPRO Cinema

Voor de Amerikaanse jeugd naar een verbleekte receptuur met vaste ingredi[KA3]enten opgekookt: ergens in mythisch Europa (de Roemeense Karpaten die zich uitgeven voor Sloveni[KA3]e) probeert het spook van een kasteel Amerikaanse ondernemers de stuipen op het lijf te jagen omdat ze van het voorvaderlijke slot een fitness-hotel willen maken. De draai - wij geven toe, het is nauwelijks een draai - die er aan gegeven is, is dat het driehonderd jaar oude spookje, een meisje van elf is, die vriendschap sluit met de bijna evenoude, verwaarloosde Kevin (Baltes), het zoontje van de rustverstoorders. De charmante Wayborn speelt de moeder van de jongen en zij is een beroemde actrice, die alleen maar oog voor zichzelf heeft. Als special- effect is zij beter geslaagd dan de spookverschijning die door de computer is gegenereerd. Het scenario is van Timothy Michaels en James W. McLaughlin. Het camerawerk is van Dan Alexandru en er werd in Roemenië gedraaid vanwege de goedkoopte.

credits

Regie:
Linda Shayne
Cast:
Kristine Wayborn, James Fitzpatrick, Sally Kirkland, Laura Bruneau, Luc Leestemaker, Jameson Baltes, Trishalee Hardy, Rudy Rosenfeld, Donald MacKenzie, Claudia Soare, Florin Chiriac, Bogdan Voda, Theodor Danetti, Rǎzan Popa
Scenario:
Timothy Michaels
Productie:
Vlad Paunescu, Peter Yuval, Peter Locke, Donald Kushner, Harlan Freedman, Melanie Weiner, Roberto Berrnacchi
Camera:
Dan Alexandru
Muziek:
Cynthia Millar
Jaar:
1996
Genres:
Fantasy, Horror, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Spoken & geesten, Jeugdfilm, Fantasy, Familiefilm
Landen:
Roemenië, Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Little Ghost (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer