The Grimley's

1997, Declan Lowney, 60 minuten

Verenigd Koninkrijk 1997. Komedie van Declan Lowney. Met o.a. Nigel Planer, Samatha Janus, Jack Dee, James Bradshaw en Ryan Cartwright.

VPRO Cinema

Gordon Grimley (Bradshaw) is zeventien en staat voor zijn eindexamen. Hij is dichterlijk en dromerig; hij is bovendien hopeloos verliefd op de nieuwe lerares Engels Geraldine (Janus). Zonder het te weten is de sadistische sportleraar Doug Digby (Dee) zijn rivaal, die hem flink afbeult tijdens de sportlessen. Gordon heeft gelukkig een bondgenoot in zijn muziekleraar, die als twee druppels water lijkt op de populaire leadzanger van de band uit de jaren 1970 Slade, Noddy Holder. Pikant detail: Holder speelt zichzelf. Terwijl zijn vader (Planer uit THE YOUNG ONES) aan de tv zit vastgekluisterd, zoekt zijn gefrustreerde moeder troost bij de buurman. Zou Gordon zijn examen halen? Het allerleukste aan deze korte tv-film zijn de verwijzingen naar de jaren 1970 (de film speelt in Birmingham in 1975) met op de soundtrack Lynsey De Paul die `Sugar Me` zingt, Shane Titley`s met `Vauxhall Viva` of de Bay City Rollers. Het scenario is van Jed Mercurio (die ook CARDIAC ARREST deed).

credits

Regie:
Declan Lowney
Cast:
Nigel Planer, Samatha Janus, Jack Dee, James Bradshaw, Ryan Cartwright, Noddy Holder, Jan Ravens, Corrieann Fletcher, Barbara Keogh, Paul Angelis, Woody Clements, Rosanna Miles, James Richard
Scenario:
Jed Mercurio
Productie:
Spencer Campbell
Muziek:
Lynsey De Paul, Shane Titley, Bay City Rollers
Jaar:
1997
Alt. titels:
Grimley's, The
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

The Grimley's (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer