Liebe und Verhängnis

1998, Sherry Hormann, 90 minuten

Duitsland 1998. Romantiek van Sherry Hormann. Met o.a. Jeanette Hain, Richy Müller, Martin Feifel, Elisabeth Kaza en Tamara Kafka.

VPRO Cinema

Jonge celliste Paula Falk (Hain) raakt in verwachting van Georg Ellis (M[KA3]uller), een Amerikaan. Hij is zenuwarts en heeft een leerstoel aan de universiteit en ze hebben elkaar toevallig leren kennen in de ondergrondse toen ze een flauw gevallen vrouw te hulp schoten. Het was liefde op het eerste gezicht. Haar buurman Leonard Willkoff (Feifel) is gitarist; hij is verliefd op Paula, maar hij is een grote chaoot. De baby wordt veel te vroeg geboren en overleeft niet. Paula en Georg reageren beiden verschillend op de verdrietige ervaring: Georg vlucht in zijn werk en accepteert een post in New York, terwijl Paula vertwijfeld en eenzaam achterblijft. Dan is Leonard er. Nu moet Paula een beslissing nemen, niet alleen over de twee mannen, maar ook over haar carrière, want ze krijgt de kans om als soliste een groot concert te geven. Dorothee Schön schreef het scenario voor deze tamelijk sentimentele film, die bijna twee jaar lang in productie was voordat hij op de thuisbuis in première ging.

credits

Regie:
Sherry Hormann
Cast:
Jeanette Hain, Richy Müller, Martin Feifel, Elisabeth Kaza, Tamara Kafka, Susanne Czepl, Nicole Marischka, Patricia Lueger, Peter Welz
Scenario:
Dorothee Schön
Jaar:
1998
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Liebe und Verhängnis (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer