Frankrijk 1997. Fantasy van Ariel Zeitoun. Met o.a. Nagui, Cristiana Réali, Michel Boujenah, Thomas Langmann en Maria Pacôme.

VPRO Cinema

De populaire striptekenaar Zak (Nagui) is voer voor psychologen. Zijn vader stierf 25 jaar geleden aan een hartaanval, nadat hij het weinige geld dat er in de familie was, aan de roulette verspeeld had. Uit wraak liet Zak zijn vader opdraven als het duivelse centrale personage van zijn stripverhalen. Hij houdt van vrouwen, maar wil geen verantwoordelijkheid dragen. Zijn vader (Boujenah) verschijnt in zijn droom. Hij wil dat zijn zoon vader wordt voor zijn 33e verjaardag. Er heerst een vloek in de familie, indien hij geen kind verwekt, zal hij impotent worden! Een moeilijke opdracht, want zijn vriendin Florence (R[KA1]eali), die getrouwd is en al kinderen heeft, weigert te fungeren als legbatterij voor een spook. Dan komt zijn oom Joseph (Langmann), een rabbijn met een obsessie voor topmodellen, hem uit de brand helpen. Op enkele rake gags na valt er om deze komedie nauwelijks te lachen. De joodse zelfspot is zelfs flauw te noemen. Zeïtoun wil duidelijk laten blijken dat vrouwen al sinds het begin der tijden de mannen manipuleren, maar de komische misverstanden uit het scenario dat Zeïtoun samen met Valérie Gion schreef, zijn te slordig en te slapjes gedaan. Het camerawerk is van Bernard Zitzermann. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Ariel Zeitoun
Cast:
Nagui, Cristiana Réali, Michel Boujenah, Thomas Langmann, Maria Pacôme, Charlotte Kady, Joanna Rhodes, Vanille Attié, Mouss Diouf, Jackie Berroyer, Maurice Chevit
Productie:
Frédéric Sauvagnac
Camera:
Bernard Zitzermann
Muziek:
La Belle Équipe
Jaar:
1997
Alt. titels:
Femme très, très, très amoureuse, Une
Genres:
Fantasy, Komedie
Trefwoorden:
Fantasy
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen