Verenigde Staten 1998. Sciencefiction van Don McBrearty. Met o.a. Kate Mulgrew, Corbin Bernsen, Daniel Newman, William Armstrong en Finbar Lynch.

VPRO Cinema

Victoria Riddler (Mulgrew) is weduwe. Ze heeft een gehandicapte zoon, Elias (Newman), die in een rolstoel zit. Ze wonen in Indiana en hebben een kleine farm. Ze leiden een zeer karig bestaan, want er wil niets groeien op het land. Bij hun buren is het net zo. Een toestand, die al enkele jaren voortduurt. Plotseling blijkt de grond van Victoria toch vruchtbaar te zijn, want er gedijen gewassen in volle glorie. Het vreemde is dat er bij de buren nog steeds niets opkomt en die worden eerst groen van jaloezie en daarna menen zij dat het geen zuivere koffie is. Elias gaat begrijpen aan de hand van merkwaardige gebeurtenissen dat het om hulp van buitenaf moet gaan, maar als hij aan buitenaardsen denkt, verklaart iedereen hem voor gek. Toch krijgt de jongen in zijn invalidekarretje gelijk. Wonderlijke en goedbedoelde SF-film, die in goede aarde valt bij gehandicapten met een gelijkwaardig probleem als Elias. Het scenario is van Karl Schiffman. Het camerawerk is van Jon Joffin.

credits

Regie:
Don McBrearty
Cast:
Kate Mulgrew, Corbin Bernsen, Daniel Newman, William Armstrong, Finbar Lynch, Miles Anderson, Martin East, Angie Hill, Jed Curtis, Frances Nacman, Ted Rusoff, Robert Sommer
Scenario:
Karl Schiffman
Productie:
Ken Gord, Stephen Ujlaki, Lewis B. Chesler, Jimmy De Brabant
Camera:
Jon Joffin
Muziek:
John Welsman
Jaar:
1998
Alt. titels:
Riddler's Moon
Genres:
Sciencefiction, Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy, SF-Film, Racisme
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Nightworld: Riddler's Moon (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken