Portugal/Verenigd Koninkrijk/Nederland 1996. Romantiek van Carlos Da Silva, George Sluizer en Carlos da Silva. Met o.a. Diogo Infante, Maria D'Aires, Jack Wouterse, Huub Stapel en Phoa Yan Tiong.

VPRO Cinema

Door een buitengewone onwaarschijnlijke samenloop van omstandigheden, maar een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje, komt Manuel (Infante) een Portugese immigrant in Nederland te overlijden. De geest van de oude, dode Chinees, Kootchi-Tung (Yan Tiong) legt het spirituele overblijfsel van Manuel uit dat hij niet in vrede zal rusten als hij niet terugkeert naar zijn geboortegrond. Manuel gaat de droom binnen van zijn zus Julia (D`Aires) in Portugal en maakt haar duidelijk dat zij naar Amsterdam moet komen voor zijn nalatenschap: een kroeg en een boot. Het caf[KA1]e blijkt schulden te hebben, de boot kan niet varen en er zijn nog twee partners, Max (Wouterse) en Joris (Stapel), die hopen dat zij de begrafenis zal betalen en de schulden komt aflossen. Julia maakt van de zaak een eetcaf[KA1]e met een Portugese schotel en het wordt een succes en ook de liefde tussen de kuise Zuid-Europese en de vrije Hollander Max bloeit op, maar dan helpt Manuel haar aan haar plicht herinneren, want hem resteert nog maar weinig tijd om zijn zieleheil te vinden... Een plezierig fantasietje dat heel spontaan gespeeld wordt. Het originele scenario is van co- regisseur Da Silva (een voormalig filmproducent) en Jennifer Field naar een verhaal van Da Silva. Co-regisseur Sluizer scherpte het dialoog aan door zijn eigen inbreng. Het passende camerawerk is van Theo Bierkens.

credits

Regie:
Carlos Da Silva, George Sluizer, Carlos da Silva
Cast:
Diogo Infante, Maria D'Aires, Jack Wouterse, Huub Stapel, Phoa Yan Tiong, Cecelia Guimaraes, Maria d' Aires, Diogo Infante, Michiel van de Aa
Scenario:
Carlos Da Silva, George Sluizer, Jennifer Field, Carlos da Silva
Productie:
George Sluizer, Carlos Da Silva, Anne Lordon, Jason Piette, Michael Cowan, Carlos da Silva
Camera:
Theo Bierkens
Muziek:
Quatro Portango
Geluid:
Peter Flamman, Roberto van Eyden
Art direction:
Phillipe Graff
Montage:
Mario Steenbergen
Schrijver:
Da Silva
Jaar:
1996
Alt. titels:
Dying To Go Home, Dying to Go Home
Genres:
Romantiek, Fantasy, Komedie
Trefwoorden:
Fantasy, Romantische komedie
Landen:
Portugal, Verenigd Koninkrijk, Nederland

op televisie
0 uitzendingen

Mortinho por chegar a casa (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken