Der Sohn des verrückten Dichters

1997, Ayse Buchara, 88 minuten

Duitsland 1997. Drama van Ayse Buchara. Met o.a. Christoph Dechant, Walter Kreye, Kerstin Höckel, Hardi Sturm en Wilhelm Manske.

VPRO Cinema

Deze wat wonderlijke film gaat over Egmont Maria Bach (Dechant), die dertien jaar is. Zijn vader Hakan (Kreye), die voor zo ver Egmont zich herinneren kan, heeft hem alleen opgevoed, maar Egmont heeft nimmer het huis mogen verlaten. Egmont kan lezen en schrijven en mag dat naar hartelust doen, net zoals tekenen, schilderen, spelen en dromen. Toch wordt hij nieuwsgierig naar de buitenwereld, maar Egmont weet van zijn vader dat die verdorven is. Op een dag krijgt hij de kans om uit het huis te ontsnappen, maar Egmont in zijn vreemde kledij, is in het geheel niet voorbereid op de buitenwereld, maar hij vindt een onderkomen onder leeftijdsgenootjes in een kindertehuis en wordt er gelukkig. Egmont kan nu het pad naar de volwassenheid inslaan. Het scenario is van Buchara en het camerawerk van Carsten Thiele. Gedraaid in het kader van Das kleine Fernsehspiel in de reeks Väter und Söhne.

credits

Regie:
Ayse Buchara
Cast:
Christoph Dechant, Walter Kreye, Kerstin Höckel, Hardi Sturm, Wilhelm Manske, Adolfo Assor, Marold Langer-Phillipsen, Fritz Can Poppenberg, Jonas Kipp, Claudia Fritsche, Lena Lauzemis
Scenario:
Buchara
Muziek:
Andreas Hoge
Jaar:
1997
Alt. titels:
Sohn des verrückten Dichters, Der
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer