Die Singlefalle - Liebesspiele bis zum Tod

1999, Michael Keusch, 90 minuten

Duitsland 1999. Thriller van Michael Keusch. Met o.a. Sandra Speichert, Doreen Jacobi, Ralph Herforth, Charlotte Schwab en Pasquale Aleardi.

VPRO Cinema

Emma Hollander - nomen est omen - (Schwab) heeft een partner- bemiddelingsbureau, dat niet meer dan een dure escortservice is, die rijke lieden helpt aan seks. Zowel Hetero`s als homo`s behoren tot haar klanten. Ze wordt geholpen door haar dochter Julia (Speichert), die ook in de `zaak` zit, terwijl Helena Berg (Rohloff), de trouwe medewerkster is. De zaken gaan zeer goed totdat ze worden opgeschrikt door twee nare moorden. Emma wil geen publiciteit, maar Julia schakelt smeris Markus Springer (Herforth) in. Markus laat Katherin Schmidt (Jacobi) infiltreren in het rendez-vous-wereldje zonder dat Emma en Helena dit weten. De film is een wie-is-de-dader met chantage en bevat een derde moord, die dan tot de oplossing leidt. Modegril van de eindjaren 1990: het lesbische milieu en het wisselen van (seks)kanten. Wellicht in de voornoemde kringen later aanvaard als een cultfilm, maar over het algemeen een hoop gedoe om niks met aantrekkelijk ogende hoofdrollen. Regisseur Keusch heeft zijn taak opgevat alsof hij een van zijn Krimi`s moest draaien. Het rommelige scenario is van Andrew Findlay, die wel meer voor uitbrengende omroep RTL heeft gewerkt (FRUCHT DER GEWALT en VERGEWALTIGT - EINE FRAU SCHLÄGT ZURŸCK).

credits

Regie:
Michael Keusch
Cast:
Sandra Speichert, Doreen Jacobi, Ralph Herforth, Charlotte Schwab, Pasquale Aleardi, Tamara Rohloff, Giulia Siegel, Steffen Münster, Katharina Schwarz, Jens Neuhaus, Verena Zimmermann, Astrid Fünderich
Scenario:
Andrew Findlay
Jaar:
1999
Alt. titels:
Singlefalle - Liebesspiele bis zum Tod, Die, Liebesspiele bis zum Tod
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Erotiek
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer