Duitsland 1995. Misdaad van Dorothea Neukirchen. Met o.a. Joachim Król, Heinrich Schafmeister, Katja Studt, Hans Martin Stier en Karin Anselm.

VPRO Cinema

Speurder zonder geluk Georg Wilsberg (Kr[KA1]ol) krijgt een hopeloze opdracht: een moord onderzoeken, die al zestien jaar geleden gebeurd is, maar het honorarium is beslist de moeite waard. Het geval wordt merkwaardig als de moord een zelfmoord blijkt te zijn, en zijn opdrachtgever Hermann Pobradt (Stefan Wigger) in een psychiatrische inrichting wordt opgenomen. Georg stuit op heel wat onwelriekende zaken, die met het grote geld rond bouwaanbestedingen te maken hebben. Ondanks flinke tegenwerking, de nodige dwaalsporen, weet Georg klaarheid in het geval te brengen en zijn eigen ego de hoognodige kick te verschaffen. Absoluut niet nieuws onder de zon in het scenario van Heidi Stroh en regisseuse Neukirchen, maar de beide dames mengen lekker met de giftige ingrediënten van een standaard misdaadverhaal zodat het onderhoudend genoeg is om te genieten, versterkt door welwillende spelprestaties. Kan men bekijken zonder dat het schaadt. Camerawerk van Werner Kubny.

credits

Regie:
Dorothea Neukirchen
Cast:
Joachim Król, Heinrich Schafmeister, Katja Studt, Hans Martin Stier, Karin Anselm, René Toussaint, Volkmar Kleinert, Maximillian Wigger, Stefan Wigger
Scenario:
Heidi Stroh
Camera:
Werner Kubny
Muziek:
Jochen Schmidt-Hambrock
Jaar:
1995
Alt. titels:
Wilsberg - Und die Toten läßt man ruhen
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen