Viens danser... sur la lune

1997, Kit Hood, 92 minuten

Canada/Verenigde Staten 1997. Animatie van Kit Hood en Kit Hood. Met o.a. Natalie Vansier, Michael Yarmush, Catlin Foster, Elisha Cuthbert en Martine Badgley.

VPRO Cinema

Madeline Morriset (Vansier), bijgenaamd Maddie, is twaalf. Ze heeft een oudere broer en zus, en een jonger broertje. Haar vader is een geschikte peer en haar moeder is lief en geduldig. Ze wonen in een kleine plaats in de Canadese provincie. Al haar hartsgeheimen vertrouwt Maddy toe aan Max, een begrijpende en sprekende speelgoedhond. Maddy is sportief en ziet er leuk uit, ondanks haar tuttige kledij. Ze is het zich niet bewust en als Freddy Green (Yarmush) verliefd op haar wordt, vindt ze het eerder lastig dan leuk. Tijdens ruw weer in de zomervakantie kan ze het zwemmen niet laten en raakt daarbij in levensgevaar; ze wordt echter op het laatste nippertje gered, maar Freddy verdrinkt. Dan pas begrijpt Maddie dat Freddy méér voor haar betekende dan ze ooit gedacht had; een wat ongelukkige manier om volwassen te worden. Hoewel beide hoofdrollen aantrekkelijk zijn en heel behoorlijk spelen, is het scenario van Jacqui Manning-Albert die samen met Kevin Tierney haar gelijknamige roman bewerkte, veel te traag; de droomscène's en de computeranimaties van Luminefex werken eerder storend dan bevorderlijk en de hond is ronduit vervelend. Wat wél in het boek opgaat, is voor een deel de mist ingegaan in deze film. Gedeeltelijk opgenomen in Praag, in Tjechië. In de Engelstalige versie heet de hoofdrol Maddie Morrison, haar vriendin Claudie heet Wendy, Jean is Brian en monsieur Gendron heet Mr. Gordon. Het camerawerk is van Michel Caron. Kodak color.

credits

Regie:
Kit Hood, Kit Hood
Cast:
Natalie Vansier, Michael Yarmush, Catlin Foster, Elisha Cuthbert, Martine Badgley, Joanne Côté, Serge Houde, Kim Yaroshevskaya, Noel Burton, Peter Farbridge, Jason Yearow, Kathleen McAuliffe, Melissa Galianos, Todd Sandler, Claudie Gagnon, Willy Lavendel, Tim Wisdom, Dorothée Berryman, Catlin Forster, Michael Yarmush, Nathalie Vansier
Scenario:
Jacqui Manning-Albert
Productie:
Rock Demers, Kevin Tierney, Kit Hood, Lorraine Du Hamel
Camera:
Michel Caron
Muziek:
Milan Kymlicka
Jaar:
1997
Alt. titels:
Dancing on the Moon
Genres:
Animatie, Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Levenservaring, Jeugdfilm, Fantasy, Tekenfilm
Landen:
Canada, Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer