Der Puma - Kämpfer mit Herz

1999, Axel de Roche, 90 minuten

Duitsland 1999. Actiefilm van Axel de Roche en Donnie Yen. Met o.a. Mickey Hardt, Maria Petz, Susanne Hoss, Ercan Durmaz en Jocken Nickel.

VPRO Cinema

De combinatie van Bruce Willis en Hulk Hogan verenigd door het ongelooflijk voorspelbare scenario van Uwe Kossmann met in hoofdrol Hardt die het in zijn uppie opneemt tegen een bende, die dertig mensen gegijzeld heeft in een wolkenkrabber in Berlijn en 380 miljoen mark (bijna tweehonderd miljoen euro) losgeld eist. Josh Engel (Hardt) runt het noodlijdende sportschooltje Puma in Berlijn, waar hij kinderen de oosterse krijgskunst als sport met het motto `niet slaan, maar denken` bijbrengt. Als hij op zijn nichtje Lisa (Petz), die bij de padvinderij is, moet passen, maakt de ondeugd zich uit de voeten. Josh volgt haar spoor en belandt zo in Capitol Tower, waar Carlo Bless (Nickel) met zijn misdadige maten net de kantoortoren bestormd heeft. Commissaris Jackie Winter (Hoss) en haar assistent Mehmet Schulz (Durmaz) willen geen bloed vergieten en zij heeft het niet gemakkelijk om de situatie onder controle te houden. Snelle, gespierde held Hardt is van huis uit fotomodel (ondergoed en designer clothes) en zijn gebrek aan spelervaring heeft men geprobeerd te compenseren door mederegisseur Yen lange martial-arts scène's te laten choreograferen. Bijrolspelers Mevis en Lambert kunnen een snelle flits maken, want daar hebben ze flink wat ervaring in. Pilot voor de serie Der Puma.

credits

Regie:
Axel de Roche, Donnie Yen
Cast:
Mickey Hardt, Maria Petz, Susanne Hoss, Ercan Durmaz, Jocken Nickel, Aleksandar Jovanovic, Armin Dillenberger, Rolf Becker, Mike Lambert, Dirc Simpson, Frank Kessler, Ivan Gallardo, Svea Timander, Birk Heidkamp, Andre Mevis
Productie:
Christian Popp
Jaar:
1999
Alt. titels:
Puma - Kämpfer mit Herz, Der
Genres:
Actiefilm
Trefwoorden:
Martial-arts
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer