Trop Tard

1996, Lucian Pintilié, 104 minuten

Frankrijk/Roemenië 1996. Misdaad van Lucian Pintilié. Met o.a. Razvan Vasilescu, Cecilia Barbora, Victor Rebengiuc, Dorel Visan en Ion Fiscuteanu.

VPRO Cinema

De jonge aankomende officier van justitie Costa Dumitru (Vasilescu) krijgt tijdens zijn stagetijd als eerste zaak een zware klus te klaren: hij moet de verdachte dood onderzoeken van een minderjarige in de vallei van Jiu in de Karpaten. Was het moord of een ongeluk? Costa wordt geconfronteerd met een wereld die hij niet kent en hij wordt ook verrast door de onverschilligheid waarmee de plaatselijke autoriteiten de zaak behandelen. De enige die hem wil helpen is de bevallige Alina (Barbora), waartoe hij zich aangetrokken voelt. De zaak neemt een heel andere wending wanneer er nog twee andere minderjarigen dood aangetroffen worden. Derde luik van een trilogie van Pintilié over het voormalige communisme in zijn land. Hij maakte in bijna twintig jaar ballingschap in Frankrijk LA RECONSTITUTION en LE CHÊNE. Ditmaal gaat zijn aandacht uit naar het lot van kinderen die in een geïsoleerde Roemeense gemeenschap het slachtoffer worden van beestachtige manipulaties. Zijn kritiek op het communistische machtsapparaat is zwaar, maar zijn verhaal is gekruid met de nodige humor. Knap opgebouwd scenario dat niemand koud kan laten van regisseur Pintilié en Rasvan Popescu. Fotografie van Calin Ghibu.

credits

Regie:
Lucian Pintilié
Cast:
Razvan Vasilescu, Cecilia Barbora, Victor Rebengiuc, Dorel Visan, Ion Fiscuteanu, Florin Calinescu, Mircea Rusu, Viorel Comanici, Lumitina Gheorghiu, Lucian, Serban Ionescu
Camera:
Calin Ghibu
Jaar:
1996
Alt. titels:
Prea Târzu
Genres:
Misdaad, Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Frankrijk, Roemenië


op televisie
0 uitzendingen

Trop Tard (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer