Verenigd Koninkrijk 1998. Drama van Stephen Whittaker. Met o.a. Olympia Dukakis, Tony Maudsley, Simon Sheperd, Malcolm Tierney en Tom Chadbon.

VPRO Cinema

Engeland 1976. Stefan Kiszko (Maudsley) is 23, dik en schuchter. Hij woont nog steeds bij zijn liefhebbende moeder Charlotte (Dukakis), die hem op overdreven manier als een snotneus behandelt. Als een kloeke moederhen houdt zij hem onder haar beschermende vleugels. Samen gaan zij naar de kerk, drinken een 'english tea' en kijken naar de soap en de sitcoms op de tv. Het is duidelijk dat dit moederskind op seksueel terrein het een en ander tekort komt. Zo wordt hij op een gegeven moment ondervraagd door de politie wegens onzedelijk gedrag nadat een tweetal nog tamelijk jonge meisjes een klacht had ingediend. Algauw leidt het verhoor tot de beschuldiging van een lustmoord op een elf-jarig meisje. Hoewel er meer aanwijzingen zijn voor zijn onschuld, kan Stefan niet op tegen de aflatende druk van het verhoor van de politie. Hij heeft maar één verlangen: zo snel mogelijk naar zijn moesje terugkeren en is hij bereid om alles te bekennen wat men wil horen en te ondertekenen. Hij krijgt als kindermoordenaar levenslang. Stefan wordt door iedereen beschouwd als een afschuwelijk monster, die alleen maar schuldig kan zijn. Zijn moeder die haar kind kent, vecht net zo lang totdat zijn onschuld is bewezen. Het scenario naar deze nare, ware gebeurtenis is van Peter Berry. Maudsley en Dukakis geven schiterend spel weg.

credits

Regie:
Stephen Whittaker
Cast:
Olympia Dukakis, Tony Maudsley, Simon Sheperd, Malcolm Tierney, Tom Chadbon, Tony Pritchard, Bob Mason, Magdalena Buznea, Tim Hans, Jeffrey Longmore, John Bowler, Ken Bones, Antony Carrick, Sally Sheridan, Richard Morant, Geoffrey Leesley, Geoffrey Whitehead, Judi Lamb
Productie:
Malcolm Craddock
Jaar:
1998
Alt. titels:
Life for a Life: The True Story of Stefan Kiszko, A, True Story of Stefan Kiszko, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Docudrama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen