Verenigde Staten 1995. Sciencefiction van Rachel Talalay. Met o.a. Lori Petty, Naomi Waters, Malcolm McDowell, Iggy Pop en Jeff Kober.

VPRO Cinema

We zijn in het jaar 2033. Na een milieuramp, waardoor de aarde [KA1]e[KA1]en grote woestijn werd, draait alles om het water. Kesslee (McDowell) is de directeur van Water & Power Company, die het monopolie bezit op de waterdistributie. Tank Girl (Petty), een sexy (nou, ja), superwijf bindt samen met Jet Girl (Watts), een overloopster en de Rippers, een groepje mutanten, de strijd aan met Water & Power. Een simpel verhaal dat strip en speelfilm in elkaar doet vloeien. Wie boven de twintig is, zal er waarschijnlijk niet zo veel aan vinden, maar voor tieners is het ongetwijfeld een cultfilm. Petty moet het redden met haar kranigheid en humor, want ze heeft geen snars verstand van wapens. Tedi Sarafian baseerde het scenario op een Brits beeldverhaal. Aan de camera stond Gale Tattersall. Uitsluitend voor de liefhebbers. DTS Stereo/Digital Sound.

credits

Regie:
Rachel Talalay
Cast:
Lori Petty, Naomi Waters, Malcolm McDowell, Iggy Pop, Jeff Kober, Reg E. Cathey, Scott Coffey, Ann Cusack, Don Harvey, Naomi Watts, Ice-T
Scenario:
Tedi Sarafian
Productie:
John Watson, Pen Densham, Richard B. Lewis, Richard Barton Lewis
Camera:
Gale Tattersall
Muziek:
Graeme Revell
Geluid:
Ed Novick
Montage:
James R. Symons
Jaar:
1995
Genres:
Sciencefiction, Actiefilm, Komedie, Thriller
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Tank Girl (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken