Verenigde Staten 1994. Drama van Delbert Mann. Met o.a. Natalie Cole, Brian Bonsall, Marla Gibbs, Cecil Hoffman en Dwier Brown.

VPRO Cinema

Cole, de dochter van de beroemde zanger Nat King Cole, speelt een kindermeid van het platteland in Alabama, die in 1957 in New York zorgt voor een blanke jongen (Bonsall) van negen, waarvan de ouders (Hoffman en Brown) op het toneel staan en het te druk hebben met hun werk om zich met hun zoon bezig te houden. Het kind heeft zich aan zijn kindermeid gehecht en heeft een emotionele binding met haar. Hij stapt als blinde passagier op de trein, die zijn kindermeid naar haar thuis in Alabama vervoert. De eenzame jongen komt in een vreemde en vijandige wereld terecht, terwijl zijn ouders het kindermeisje beschuldigen van ontvoering. Cole bewijst dat ze kan acteren en de bijrollen geven haar de juiste steun. Scenarioschrijver-uitvoerend producent Robert Eisele heeft zich ervoor gehoed een film te maken die racisme tot onderwerp heeft, en hij geeft een juist beeld van de gangbare opvattingen in die tijd in zijn land. Helaas bevat de plot wat gaten, maar regisseur Mann heeft met veel routine en grote vaardigheid de rimpels glad gestreken, zodat het resultaat solide amusement is dat het beste rond de kerst genoten kan worden. Terwijl de kijker een warm kerstgevoel bij zich voelt opwellen, is Mann niet in de bekende valkuilen van dit soort films en verhalen getrapt. Het camerawerk van Charles Mills is glashelder.

credits

Regie:
Delbert Mann
Cast:
Natalie Cole, Brian Bonsall, Marla Gibbs, Cecil Hoffman, Dwier Brown, Rae'Ven Larrymore Kelly, Salli Richardson-Whitfield, Monte Russell, W. Earl Brown, Wonderful Smith, James Pickens jr, Matthew Faison
Productie:
Robert Eisele
Jaar:
1994
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Kerstfilm, Televisiefilm, Racisme
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Lily in Winter (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken